Loki "bijt" (niet hard)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SadahSadah

honden foto van Sadah

Hallo,

Ik vraag mij nu al een tijdje af waarom Loki mij bijt met zn voortanden (knagen) (krijg er kleine blauwe plekjes van)als mijn vriend en ik stoeien. Hij gaat ook helemaal janken enzo. Laatst deed hij het zelfs toen we onze salsa moves samen aan het oefenen waren. Het zijn hele geniepige beetjes, die hij alleen aan mij geeft. Terwijl hij het liefst altijd bij mij in de buurt is. Als ik weg ben is het drama en eet hij niet. Waarom "valt" hij mij dan aan? Is het onzekerheid? Frustratie? Wij zijn echt de baas thuis dus dominantie kan ik mij niet voorstellen. Misschien weet hij gewoon niet wat hij ermee moet? Maar waarom dan alleen mij "bijten"
Ik hoor graag jullie meningen.

honden page profiel kk 2 doggies

honden foto van k

Nee, dit zijn voor zover ik het uit je verhaal begrijp liefdesbeetjes. Er zijn heel veel honden die dit doen, die van mij ook, maar ja, mensen hebben geen vacht, dus doet het soms onbedoeld alsnog zeer. Zie het als aandacht trekkerij, (jaloezie) die vriend van jouw krijgt alle aandacht en "arme" Loki mag niet meedoen:'( Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden. Ondanks dat je hond het misschien goed bedoeld is het toch een zeur om aandacht. Leer je hond om op een andere manier jouw aandacht te krijgen. Ga na het stoeien of dansen met je vriend bijvoorbeeld even met de hond spelen/ stoeien. Zodat hij in ieder geval doorkrijgt dat wanneer hij netjes op z'n beurt wacht, hij ook de affectie krijgt die je vriend krijgt en je ook van hem houdtO-) Honden zijn van nature nogal ego-centrisch ingesteld. IE: ik wil ook een snoepje/ bal/ knuffel/ aandacht/ eten etc. Het is geheel hond eigen, maar je kunt ze wel leren om er op een respectvolle manier mee om te gaan.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Shiva doet dit ook, maar ook bij andere honden..ik noem het altijd "nippen". Waarom ze dit doen ik weet het niet, bij honden onder elkaar heb ik nog geen problemen ondervonden door dit gedrag. Als Shiva of een andere hond mij pijn doet, ook met beloning geven zeg ik altijd "zachtjes", dit commando kennen ze hier, en doen dan ook voorzichtig.

Dit is mijn ervaring..en kan ook niet de vinger leggen op de aanleiding..bij mij is het geen jaloezie..dat herkenning ik. Misschien wel aandacht vragen, net als sommigen dit met hun poot doen, maar nogmaals dat weet ik niet. Ik vind het geen negatief gedrag.Wel lastig, als je velletje er tussen zit.

:-)

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ik weet dat het  woord dominantie heel gevoelig ligt hier.
Ik weet ook dat het de heersende mening is dat het achterhaald is.
Maar mijn hond heeft dat nog niet door, dat het achterhaald is en het jouwe kennelijk ook niet.

Een jaar of vijf geleden, toen de dominantietheorie nog wel bestond, heb ik me met exact dezelfde "klacht" (de hond beet mij) gemeld bij een gedragsdeskundige.
Mij is toen uitgelegd dat de hond mijn vrouw dermate als zijn leider ziet dat ze zijn bezit begint te worden.
Iemand anders (ik) mag daar dus niet aan komen.
Wij kregen toen het advies dat als dit zich weer voordeed dat de gebetene de hond rustig, maar gedecideerd, de hond op zijn plek zet.
Op commando "kom maar" mag de hond erbij komen, maar moet gaan zitten.
Klaar met knuffelen?
Dan krijgt de hond zijn beloning: aandacht. (Of speeltje, lekkers, wat je maar prefereert.)

Dit is wat wij gedaan hebben, en het heeft gewerkt.
Elmo 'knabbelt' niet meer als wij elkaar even knuffelen.
Sterker, hij gaat uit zichzelf naar zijn kleed, waar hij ons spichtig in de gaten houdt (dat dan weer wel) en vol spanning op het 'kom maar' teken wacht.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik denk is dat de hond het niet echt snapt als mensen stoeien of wild doen, of dansen, en uit opwinding gaan happen.

Lola doet dat ook. Zij kalmeert als we zoiets zeggen als "rustig maar alles is goed, ga maar lekker op je Sofa". (ik wijs dan naar haar eigen plek of als ze heel opgewonden is loop ik met haar mee, en soms, dat was vooral in het begin dat we haar hadden, krijgt ze dan iets om op te knagen of een kong, inmiddels snapt ze dat het ok is als wij haar gekalmeerd hebben).

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

volgens mij zou dit vlooien kunnen zijn (wat Keven en Swift aangeeft als liefdesbeetjes)...heerlijk over de vacht schrapen met de tanden wat honden vaak ook bij elkaar doen. Goed bedoeld van de hond volgens mij...
 Misschien heeft dit wat met een vorm met verlatingsangst te maken? Misschien wat mijn gevoel is, vraagt de hond aan jou om rustig te doen of te worden als een soort van kalmerend signaal..Hij wil jou rustig maken...
Je kunt dit zelf ook bij de hond doen met je nagels, vingertoppen, waardoor ze er helemaal voor gaan staan om te genieten.  Honden vinden dit heerlijk en de hond wordt er rustig van!!!
Wat past jouw ongelooflijk lieve hond goed op jou!!!
Hier op de foto doe ik dat bij Ozzie:

honden page profiel SadahSadah

honden foto van Sadah

Bedankt voor jullie reacties! Hier kan ik zeker wat mee! Ga er mee aan de slag en hopelijk werkt het. Waarschijnlijk snapt hij niet waarom we zo raar doen en probeert op zijn manier in te grijpen of idd wil hij mee doen. Dominantie zou kunnen, alleen het klopt dan niet dat hij mijn vriend probeert te claimen, aangezien hij verder niets met mijn vriend heeft en juist zo aan mij hangt. Dan zou hij mij juist moeten claimen denk ik? Maar mijn vriend en ik hebben dit probleem verder nooit. Als Loki bij mij ligt en mn vriend komt eraan, is hij weg en andersom. Geen raar gedrag dan. Alleen als we stoeien. Nogmaals bedankt dat jullie meedenken! :-D

Volgende forumvraag: Toch een beetje vreemd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^